You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Mi prehranjujemo svijet (We feed the world, 2005)

Mi prehranjujemo svijet (We feed the world, 2005)

Svaki dan u Beču količina neprodanog kruha poslana natrag u odlagalište je dovoljna za opskrbu dugog po veličini grada u Austriji, Gratza. Oko 350.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, prije svega u Latinskoj Americi, odvojeno je za uzgoj soje za prehranu austrijske stoke, dok je jedna četvrtina tog stanovništa umire od izgladnjelosti. Svaki stanovnik Europe godišnje pojede deset kilograma povrća iz umjetno navodnjavanih staklenika iz južne Španjolske, kao rezultat nestašice vode.

U dokumentarnom filmu “We feed world – Mi prehranjujemo svijet”, austrijski redatelj Erwin Wagenhofer prati porijeklo hrane koju jedemo. Njegovo putovanje odvelo ga je u zemlje kao što su Francuska, Španjolska, Rumunjska, Švicarska, Brazil i sve natrag do Austrije. Kroz film intervjuira Jeana Zieglera, UN-ovog specijalnog izvjestitelja o pravima za hranu.

“Mi prehranjujemo svijet” je dokumentarni film o hrani i globalizaciji, ribarima i zemljoradnicima, vozačima kamiona, snažnim rukovoditeljima korporacija, protoku roba i novca – film o oskudici usred obilja.

Sa svojim nezaboravim slika, film pruža uvid u proizvodnju hrane i odogovor na pitanje kakve veze glad u svijetu ima s nama?

Last modified on Saturday, 20 April 2013 20:58