You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Aspartam - SLATKI OTROV (Aspartame - Sweet Misery A Poisoned World)

Aspartam - SLATKI OTROV (Aspartame - Sweet Misery A Poisoned World)

Aspartam, vještaćki šećer izaziva veoma ozbiljne simptome, od gubitka pamćenja pa do tumora na mozgu. Iako odobren od američkog Zavoda za Zaštitu Zdravlja (US FDA) kao bezbjedan dodatak za hranu, aspartam je jedna od najopasnijih supstanci kojoj su ljudi ikada bili izloženi.

Aspartame je tehničko ime za vještački šećer koji je takođe poznat pod fabričkim imenima - NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure itd. Aspartam je otkriven slučajno 1965.g. kada je James Schlatter, hemičar G.D. Searle kompanije testirao jedan lijek protiv čira na želucu.

Aspartam je odobren za upotrebu u hrani 1981.g. a u napitcima 1983.g. Ta supstanca bila je prvi put odobrena za konzumiranje još 26 jula, 1974, međutim, u augustu 1974.g. bila je uložena jedna žalba od strane Dr John W. Olney, naučnika na polju neurologije i James Turner-a, advokata američkog Zavoda za Zaštitu Potrošaća, što je zajedno sa rezultatima istrage istraživačkih procedura kompanije G.D. Searle dovelo do toga da FDA povuče dozvolu za upotrebu aspartama, u decembru 1974.g. Kasnije, 1985.g. kompanija Monsanto je kupila firmu G.D. Searle koju je nakon toga podijelila na dvije odvojene, supsidijarne kompanije, Searle Pharmaceuticals i The NutraSweet Company.

Aspartam je daleko najopasnija supstanca na tržištu koja koja se nalazi u hrani i napitcima (i tzv. "sugar-free" žvakaćim gumama, prim. prev.) On je odgovoran za preko 75% prijava štetnih efekata dodataka za hranu, koje su podnjete američkom Zavodu za Zaštitu Zdravlja (FDA). Mnoge od tih reakcija su veoma ozbiljne, uključujući gubitak svijesti i smrt, kao što je to objavljeno još u februaru 1994.g. u izvještaju Zavoda za Zdravlje i Zdravstvene Usluge (Department of Health and Human Services). Nekoliko od 90 različitih zabilježenih simptoma izazvanih od strane aspartama, koji su navedeni u ovom izvještaju uključuju: glavobolja/migrena, vrtoglavica, gubitak svjesti, mučnina, utrnulost, grčenje mišića, povećanje težine, osip na koži, depresija, zamor, razdražljivost, ubrzanje rada srca, nesanica, problemi sa vidom uključujući i gubitak vida, gubitak sluha, palpitacija srca, smetnje kod disanja, napadi nemira i panike, smetnje u govoru, gubitak ukusa, vrtoglavica, tinitus, gubitak pamćenja i bolovi u zglobovima.

Prema naučnicima koji su radili na proučavanju sporednih efekata aspartama, sljedeće hronične bolesti mogu da budu prouzrokovane, podstaknute ili pogoršane u slučaju konzumiranja ove supstance: tumori na mozgu, multipla skleroza, epilepsija, sindrom hroničnog zamora, (chronic fatigue syndrome, prim. prev.) parkinsonova bolest, alchajmerova bolest, mentalna retardacija, limfoma, deformacije kod novorođenčadi, fibromijalgija i dijabetes.

Aspartam se sastoji od tri hemikalije: aspartamska kiselina, fenilalanin i metanol. U knjizi, Prescription for Nutritional Healing, (autori James i Phyllis Balch), aspartam je svrstan u kategoriju "hemijskih otrova."

Aspartam je na policama u trgovinama sve više, što u proizvodima u koje se dodaje što kao zasebno umjetno sladilo. Ne kupujte takve proizvode! I naši dućani su prepuni ovoga otrova. Zabrinjava što na takvim proizvodima piše BEZ ŠEĆERA. Bilo bi bolje da piše S OTROVOM, što je puno bliže istini. Bojkotirajte takve proizvode! Čitajte deklaracije, obično takvim proizvodima na ambalaži piše bez šećera, ali pažljivije čitanje dovodi do spoznaje da ima nekoliko umjetnih sladila. Izbjegavajte takve proizvode. Tako i mnoga bezalkoholna pića koja se reklamiraju kao službena pića reprezentacija sadrže aspartam. Aspartam je i sastavni dio nekih domaćih Iso-sport pića, žvakaćih guma, te raznih drugih proizvoda koji su slatki a na njima piše BEZ ŠEĆERA. Svi oni zaslađeni su otrovom aspartamom ili nečim sličnim. Ne kupujte takve proizvode! Čitajte deklaracije!

Najbolji način kako ćete se sačuvati ovoga zla je bojkotirati proizvode koji sadrže aspartam, ali i sve proizvode od proizvođača za koje ste uvidjeli na deklaracijama da stavljaju aspartam u svoje proizvode. Koliko sam uspio vidjeti u trgovinama, svakim danom na našim policama sve je više ne samo uvoznih proizvoda koje sadrže aspartam, već i domaćih, nekada iznimno kvalitetnih proizvoda, koji su sada otrovani aspartamom.

 

 

Last modified on Tuesday, 08 July 2014 04:07