You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Antony C. Sutton - Wall Street, Hitler i Sovjeti

Antony C. Sutton - Wall Street, Hitler i Sovjeti

Antony C. Sutton (14. veljace 1925. - 17. lipanj 2002.) - junak naseg doba - ekonomist, povjesnicar i autor britanskog porijekla ciji je akademski rad razotkrio bogatstvo informacija i postavio cvrste temelje glede razmatranja istinske geostrateske slike svijeta odnosno povijesti minulog stoljeca. Ovo je jedan od njegovih rijetkih intervjua odnosno zadnji video intervju obavljen 1980. nakon cega je kroz niz godina dr. Sutton bio nedostupan za radijske i televizijske razgovore. Niz njegovih knjiga dovoljno govori sam za sebe. "Western Technology and Soviet Economic Development" (Zapadnjacka tehnologija i sovjetski ekonomski razvoj) - njegova glavna studija pri Hoover institutu izdana u 3 sveska - 1968, 1971 i 1973. "National Suicide: Military Aid to the Soviet Union" (Nacionalno samoubojstvo: Vojna pomoc Sovjetskom savezu) - iz 1973. s detaljima o tome kako je korporatokracija u SAD-u financirala i izgradjivala komunisticko strasilo. "What is libertarianism" - (Sto je libertarijanizam) iz 1973. "Wall Street and the Bolshevik Revolution" - (Wall Street i Boljsevicka revolucija) iz 1974. "Wall Street and the Rise of Hitler" - (Wall Street i Hitlerov uspon) iz 1976. "Wall Street and FDR" - (Wall Street i Franklin Delanoo Roosvelt) iz 1976. Takodjer se bavio temama poput Trilateralne komisije i bio je prvi ozbiljni istrazivac koji je razotkrio danas opcepoznato drustvo "Lubanja i kostiju" koje je bilo veliki predmet rasprave u americkim srednjostrujaskim medijima tijekom predsjednicke izborne kampanje Bush/Kerry. Ono sto izdvaja dr. Suttona od dobrog dijela istrazivaca zataskane povijesti jest njegov suhoparno akademski i studiozni pristup materijalima medju kojima se ne bavi spekulacijama vec originalnim dokumentima da bi dokazao svoje poveznice i teze. Dr. Sutton postavlja dosta intrigantnu tezu koja odgovara zasto bi vrhunski poslovni ljudi, predvodnici kapitalistickog (ili bolje receno, korporatistickog) Zapada financirali Hitlera i boljsevizam.

Dr. Sutton: "...zato jer bi to dalo tim bankarima s Wall Streeta kontrolu nad svjetskim trzistem, zarobljenim trzistem." U Marksovim zapisima uocit cete napomenu o potrebi zapocinjanja komunisticke revolucije u bogatim industrijaliziranim zemaljama Zapada zbog napora pod kojeg takva tranzicija stavlja opci sustav. Dakle, bilo je posve nelogicno/kontraproduktivno pokusati ostvariti takvu zamisao u tada pretezito ruralnoj Rusiji s niskom industrijskom proizvodnjom. Takvo je stanje stvari odgovaralo samo vrhuski revolucionarnog pokreta na polozajima moci i stranim silama poput SAD-a zainteresiranim da zakoce razvoj trzista slavenskih zemalja. Drasticna razlika izmedju ucinkovitosti kapitalizma i komunizma najbolje je demonstrirana kroz primjer poslijeratne Njemacke sravljene sa zemljom - odnosno Zapadne i Istocne Njemacke do pada Berlinskog zida. Jednako tako mozemo vidjeti kako su zapadnjacke korporacije jednostavno zavladale oslabljenim/zaostalim gospodarstvima bivseg Varsavskog pakta odnosno ZAROBLJENIH TRZISTA nakon 1990. odnosno pada komunizma. Mozemo se samo nadati da ce ovakve informacije sto prije otrijezniti mnoge zarobljene u paradigmi komunizma protiv kapitalizma. Komunizam je bio i jos uvijek jest u mnogim dijelovima svijeta instrument privilegije malobrojnih vojnih hunti i geostrateskih planova korporatokracije koja je preuzela upravu nad zapadnim republikama. U jednom razgovoru preko e-maila obavljenom 1999. Antony C. Sutton je odgovorio ovako na pitanje kako vidi buducnost: "Kaos, zbrku i na koncu borbu pojedinca protiv drzave. Pojedinac je snazniji; i pobjedit ce. Drzava je fikcija posvecena od strane Hegela i njegovih sljedbenika kako bi KONTROLIRALA pojedinca. Prije ili kasnije ljudi ce se probuditi. Prvo se moramo rijesiti klopke desnice i ljevice, to je Hegelianska klopka koja nas dijeli i kontrolira. Bitka nije izmedju desnice i ljevice; bitka je izmedju nas i njih... Sto poduzeti? Pronaci sebe i onda se latiti posla... recite svojim prijateljima i prosirite poruku. Odgovor je u vama."

Kroz svoja daljnja istrazivanja o interesnim grupama dijela americkog establismenta Antony C. Sutton je stigao do notornog tajnog drustva "Lubanja i kosti". Ustvari njegov je rad zasluzan za to da je to tajno udruzenje uopce dospjelo pod svjetla reflektora do masovnih medija i opce javnosti sto se pokazalo posebno zanimljivim tijekom americke predsjednicke kampanje izmedju mladjeg Georgea Busha i Johna Kerrya (obojica su pripadali istoj interesnoj skupini s bazom na prestiznom sveucilistu Yale).

 

 

Last modified on Monday, 05 August 2013 02:02