You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Tri misterije okeana - U potrazi za duhom

Tri misterije okeana - U potrazi za duhom

Do danas, je sakupljena velika količina pouzdanih činjenica i zapažanja, povezana sa neidentifikovanim podvodnim objektima (NPO). Sa razvojem tehnologije javila se mogućnost da se prati kretanje i utvrde karakteristike "podvodnog duha." Utvrđeno je da je njihova brzina i dubina daleko veća od najmodernijih podmornica. Specifična je i priroda njihovog kretanja: za njima se na vide vrtlozi ili pjenušanje vode.

Od 70-ih godina XX vijeka Sonari podmornica s vremena na vrijeme uhvatili su na većim dubinama neke čudne zvuke koji dolaze od nepoznatih objekata. Ovi čudni signali su donekle slični kreketanju žaba, i zato su dobili od sovjetske mornarice naziv "kvakeri." Ovaj naziv je kasnije institucionalizovan u zvaničnim dokumentima. Neki komandanti sovjetskih podmornica često su imali utisak da kvakeri kruže oko podmornice kako bi izazvali podmornicu na razgovor. Komanda sovjetske mornarice u kasnim 70-im je osnovala specijalnu grupu za proučavanje kvakera, u okean je poslala specijalno opremljene brodove.

Podmornice - duhovi velike brzine , misteriozni kvakeri, fantastične figure, projektovane iz dubina okeana, leteći iz vode neidentifikovani objekti ... Šta je to: nezavisni fenomeni ili povezane pojave? Ne dolaze li iz dubine svetlosni signali pokušavajući da sa nama ostvare kontakt razumne nama nepoznate sile? Nije li povezan sa ovim objektima nestanak vojnih podmornica?

Autori filma -istražuju i pokušavaju da pronađu odgovore na ova i druga pitanja pomoću neposrednih učesnika u događajima, kao i stručnjaka i istraživača.

Last modified on Friday, 14 December 2012 06:09