You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Iz ptičje perspektive (La Terre Vue Du Ciel)

Iz ptičje perspektive (La Terre Vue Du Ciel)

500.000 slika, 3.000 sati leta, 100 zemalja, 3 milijuna knjiga prodanih diljem svijeta, 100 izložbi u 40 zemalja, 60 milijuna posjetitelja diljem svijeta... Bestseler "La terre vue du ciel" ("Earth From Above"), svjetski poznatog fotografa Yanna Arthus-Bertranda, bio je inspiracija za dokumentarnu seriju "Iz ptičje perspektive", kroz koju nas Yann Arthus-Bertrand i vodi, a koja je posvećena velikim opasnostima za naš planet.

Od oceanskih dubina do planinskih vrhova, od afričke savane do antarktičkog leda, Yann Arthus-Bertrand vodi nas na nezaboravno putovanje koje oduzima dah, dijeleći s nama ljepotu planeta dok istodobno postavlja neka važna pitanja i preispituje njegovu budućnost.

Ljudi iz svih dijelova svijeta sa strašću pričaju priču o našoj prekrasnoj Zemlji, živom i krhkom planetu. To je prekrasan, ali realističan, emotivan i inteligentan portret našega planeta, snimljen u visokoj rezoluciji.

Životna je misija Yanna Arthus-Bertranda približiti ljudima lijepu i čudesnu okolinu u kojoj žive i povećati svijest o problemima okoliša s kojima se planet danas suočava. Taj čovjek, kojem je 30 godina bavljenja fotografiranjem iz zraka omogućilo jedinstvenu priliku da promatra ljepote planeta, ali i da svjedoči njegovu propadanju, smatra da je sada neophodno zasukati rukave. Zato je taj neumorni zagovornik odlučio putem televizije s nama podijeliti svoje zalaganje i strast, strast prema planetu, njegovim veličanstvenim krajolicima, životinjama, biljkama, a najviše od svega... ljudima!
"Iz ptičje perspektive" opisuje stanje našega planeta s namjerom da unese malo čarolije u našu svakodnevicu, ali i da poveća našu svijest o problemima okoliša kako bismo se trgnuli.

Svaka epizoda bavi se jednim općim pitanjem, koje simbolizira zemlja-domaćin, te nas kroz reportaže i istraživanja vodi na putovanje svijetom.

Last modified on Friday, 14 December 2012 06:43