You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
\r\n
Novac, Bankarstvo i Federalne Rezerve

Novac, Bankarstvo i Federalne Rezerve

Thomas Jefferson i Andrew Jackson razumiju The Monster. Ali za većinu Amerikanaca danas, Federalne rezerve su samo ime na dolaru. Oni nemaju pojma što je zapravo središnja banka i kako djeluje na ekonomiju, na njihov gospodarski život, kako i zašto je osnovana.

Dokumentarni film posvećen je Murrayu N. Rothbardu, strmu u Američkoj povijesti i australskom ekonomistu, te Ron Paulu, Josipu Salerno, Hansu Hoppeu i Lewu Rockwellu. Ovo je izvanredan dokumentarni film koji na kristalno jasan način, daje najsnažnije objašnjenje što je za pravo FED, i zašto nam njegovo suzbijanje mora biti naš prvi prioritet.

Da podsjetimo:

FED (Federal Reserve District) ili Sustav federalnih rezervi je privatna institucija koja je ovlaštena za regulaciju i kontrolu financijskih i monetarnih institucija i tržišta u SAD-u.

Utemeljen je 1913. godine Zakonom o FED-u. Isprva nije bio dobro prihvaćen jer je smatran oblikom centralizirane vlasti. U to vrijeme SAD-om su vladali bankovni bankroti, gubitci deponenata, a 1907. bili su toliko izraženi da je potreba za stvaranjem središnje banke bila neminovna.

Last modified on Saturday, 15 December 2012 07:47