You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Tajna moć gena (2011)

Tajna moć gena (2011)

Tajna moć gena (2011)Тайная власть генов
Režija: Aleksandar Smirnov

Krajem XIX vijeka, engleski antropolog Francis Galton, osnovao je novi pravac genetike -eugeniku. Cilj eugenike je najplemenitiji, smanjenje broja bolesnih i povećanje zdravih i talentovanih Ijudi. Predlagao je da se ta selekcija sprovodi povećanjem kod čovjeka korisnih gena i smanjivanjem udjela štetnih. Ideju eugenike su prihvatile vlade zapadne Evrope i SAD, i sprovele nasilnu sterilizaciju, nad više stotina hiljada psihički bolesnih Ijudi...Rukovodstvo Trećeg rajha, nije samo vršilo sterilizaciju bolesnih građana. Rezultat borbe za genetski zdravu rasu i stvaranje nadčovjeka, koštalo je života nekoliko miliona predstavnika naroda koji nijesu bili na cijeni, po nacistima.
Američki genetičar Herman Miler, koji je kasnije postao dobitnik Nobelove nagrade, predložio je humaniji način poboljšana čovječanstva. Komunista po ubjeđenju on je 1936. g. izloži to u pismu Staljinu. Nedavno pismo Milera je nađeno u arhivama i objavljeno. Izlažući svoj program, vještačke oplodnje žena naučnik piše:"Mnoge majke sjutrašnjice, oslobođene takvih religioznih predrasuda biće ponosne da pomiješaju svoju krv, sa krvlju Lenjina ili Darvina i da daju društvu dijete koje je naslijedilo njihove biološke osobine. "Napraviti nadčovjeka pokušali su i u SSSR-u. 1924. g. biolog profesor Ilija Ivanović Ivanov zatražio je vladi da dodijeli sredstva za eksperimente za ukrštanje čovjeka sa različim vrstama majmuna. Čiji će rezultat biti jaki, izdržIjivi, i prihvatljiviji radnici i vojnici. Za tu tragičnu oplodnju, hitno su uvezeni majmuni iz Afrike.

Naučnicima je naređeno:"Eksperimenti između majmuna i čovjeka moraju se sprovoditi u strogoj tajnosti na što je moguće većem broju žena. Režim stroge tajnosti obezbjeđuje NKVD." http://www.e1.ru/news/spool/news_id-259822-section_id-37.html (Otkriveno je i odobrenje koje je dobio od Instituta "Luj Paster" iz Pariza, oni su mu ustupili i svoj istraživački centar u Novoj Gvineji za eksperimente oplodnje afričke žene sa majmunima) Već 20 godina mi i ne znamo da se hranimo proizvodima i liječimo Ijekovima, dobijenim pomoću genetskog inžinjeringa. Taj pravac u genetici se pojavio 60-ih godina prošlog vijeka. Genetski aparat biljaka može biti ugrađen u bilo kojoj životinji i čak u čovjeku. Pomoću genetskog inžinjeringa već su dobijeni kukuruz otporan na sušu sa genom škorpije, krompir sa virusom koji ubija koloradsku zlaticu, paradajz sa genom ribe, koji se ne kvari mjesecima...Kada je prije 40 godina postalo poznato, da svaka ćelija može dati svoje jedro za izgradnju novog organizma, za potpunu njegovu kopiju počeli su eksperimenti sa kloniranjem- stvaranje kopije živih organizama. Na taj način je moguće stvarati organe za transplataciju, za bolesne osobe koji čekaju presađivanje pluća, bubrega ili srca. Mogu se klonirati životinje i ne znati za nedostatak mlijeka i mesa ali moguće je klonirati i osobe sebi slične, veliki broj kopija najumnijih, najljepših i talentovanih, predstavnika čovječanstva.

No najvjerovatnije pojavili bi se i oni koji žele da kloniraju Ijude robove, Ijude vojnike, ubice, djece za pedofiliju. Mnogo toga mogu smisliti, savremeni Frankeštajni. Uvijek će se naći oni koji će željeti proizvoditi otpornije i sposobnije pametnije ili fizički izdržIjivije Ijude i uništavati genetski nepodobne. Ponovo će se pojaviti Ijubitelji poboljšanja čovječanstva. Pri mogućnosti današnje nauke, metodi ideologa Trećeg rajha, činili bi nam se kao dječija igra...
Last modified on Saturday, 15 December 2012 04:03