You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Treći Antikrist - Nostradamusov Efekt

Treći Antikrist - Nostradamusov Efekt

Dokumentarna Emisija o Nostradamusovim Proročanstvima...

Mnogi će reći kako je Michel de Nostredame, kako mu je puno ime i prezime, točno predvidio dva svjetska rata i ubojstvo triju Kennedyja te napad na blizance u New Yorku, dok će ostali tek odmahnuti rukom govoreći kako su njegova “Proročanstva” pisana u neodređenim stihovima – katrenama koji se mogu dvojako razumjeti i primjenjivati na različite događaje u povijesti.

Vatikan srednjeg vijeka je SAD 21. stoljeća?No, jedno Nostradamusovo proročanstvo postalo je nedavno i političko sredstvo protiv Baracka Obame. Naime, Nostradamus piše o dolasku prvog “crnog pape” nakon kojega dolazi kraj svijeta. Budući da je u Nostradamusovo vrijeme Vatikan bio najutjecajnija država (1503.-1566.) mnogi govore kako se Papinska država u današnje doba slobodno može nazvati Sjedinjenim Američkim Državama, dok se tadašnji papa po svojoj moći i utjecajem slobodno može usporediti s predsjednikom “najjače države na svijetu” odnosno SAD-a. Naime, kako kaže Nostradamus nakon smrti “crnog pape”, koja bi trebala brzo uslijediti, dolazi novi papa, a odmah iza njega svijet će ući u ratove.

Kraj dolazi s kometom

Prema nekim tumačenjima Nostradamusovih proročanstava kraj svijeta dolazi s kometom (atomskom bombom?) koja će pasti u Mediteran, a prouzročiti će brojne prirodne katastrofe – erupcije vulkana, poplave, potrese i suše. Nimalo bolja sudbina ne očekuje ni SAD gdje Nostradamus predviđa građanske ratove, političke konflikte, očaj i naglo siromaštvo. Drugi će veliki narodi u SAD slati pomoć, ali, kaže prorok, bezuspješno. Štoviše jedan katren tumači se kako će biti problema u “izborima za američkog predsjednika, a svijet će navodno shvatiti da ta zemlja propagira lažnu demokraciju”.

No, Obama se osim imenom “crni papa”, među dijelom svojih političkih oponenata naziva i potencijalnim Antikristom. Naime, Nostradamus spominje lidera Mabusa, trećeg Antikrista nakon Hitlera i Napoleona, koji bi nakon ustoličenja na vlast trebao brzo umrijeti. “Mabus će uskoro umrijeti, Nakon čega će slijediti veliki pomor ljudi i životinja, Osveta će biti brza, Kad dođe komet, stotine ruku, žeđ i glad.” Nostradamus daje naslutiti kako je riječ o mladom tamnoputom čovjeku, a mnogi su vjerovali i vjeruju da se radi o Saddamu Husseinu, ali i Osami bin Ladenu, međutim u posljednje vrijeme Mabus se veže uz Obamu. Naime, Bush i Obama daju zajedno ime Mabus. ObamaBush odnosno Mabus.

Last modified on Saturday, 15 December 2012 09:49