You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Informativni razgovori

Informativni razgovori

Za dokumentarni film 'Informativni razgovori', redatelj Namik Kabilnagrađen je 'Srcem Sarajeva' na Sarajevo film festivalu 2007.godina. Nakon toga, film je prikazan u tridesetak zemalja.

'Informativni razgovori' fokusiraju se na naš odnos prema ratnoj prošlosti. Koliko se sjećamo rata? Da li nam je teško o tome razgovarati? Da li se razgovorom iznenada počinjemo sjećati? Informativni razgovori istražuju traumu, ali ne sa ciljem da istraže ljudsku bol. Naprotiv, ovaj film pokušava da otvori ambise ratnog poricanja, koji su postali dominantna, ali neizgovorena dimenzija svakodnevnog života u postratnoj Bosni i Hercegovini.

Gledajući 'Informativne razgovore', prisjećamo se preminulog novinara Nisveta Džanke, a osim njega, u filmu govore još i: Zagorka Borota, Safet Buljko, Nadja Dizdarević, Rahela Džidić, Gradimir Gojer, Senka Ibrišimbegović, Amra Kihić, Nedžad Kordić – Brzi, Matija Lapenda, Jasmina Musabegović, Samir i Amir Pašalić, Hasna Sinanović, Dino Šaran, Faruk Šehić, Muhamed Tepić – Ham
Scenarij i režija:Namik Kabil
Producent: Amra Bakšić Čamo
Snimatelj i dizajner zvuka: Igor Čamo
Pjesmu “Haram il’ halal” izvodi: Dino Šaran
Snimatelji: Almir Đikoli, Boris Jugo
Montažer: Timur Makarević
Asistent reditelja: Faruk Lončarević
Asistent produkcije: Adis Đapo
Šminka: Lamija Hadžihasanović
Rasvjeta: Safet Kutlovac

Last modified on Sunday, 16 December 2012 07:53